EL MÈTODE

Fa més de 60 anys, Suzuki es va adonar que tots els nens del món aprenen a parlar la seva llengua materna amb facilitat i de manera natural. Així que decidí aplicar els principis bàsics de l’adquisició del llenguatge al seu terreny, la músia, més concretament, el violí.

LA PARTICIPACIÓ DELS PARES/MARES (Triangle Suzuki)

Quan un nen aprèn a parlar, els pares acuten eficaçment com a professors. Quan el nen aprengui a tocar l’instrument també tindran un paper actiu: assisteixen a les classes amb el nen i fan de “professors a casa”. Creant així un vincle entre professor-nen-pare.

INICI PRIMERENC

Els primers anys són decisius en el desenvolupament dels processos mentals i de coordinació muscular. És el millor moment per desenvolupar la sensibilitat musical, escoltant música des de que neixien. L’entrenament formal pot començar als 3 o 4 anys, però mai és massa tard per començar.

ESCOLTAR

Els nens aprenen les paraules després d’haver-les escoltat moltes vegades. Escoltar música cada dia és important, particularment les peces del repertori Suzuki. Així el nen reconeixerà quan les hagi de tocar. Sempre fa més il·lusió tocar allò que ja coneixes.

ENCORATJAR

Tal i com és amb el llenguatge, els eforços del nen per aprendre a tocar un instrument s’han de viure amb elogis i un encoratjament sincer. Cada nen aprèn al seu ritme, avançant a passes petites per poder dominar cada nou pas. També s’anima als nens a recolzar els eforços dels seus companys per fomentar una actitud de generositat i cooperació de grup.

POSPOSAR LA LECTURA

Als nens no se’ls ensenya a llegir fins que parlen perfectament. De la mateixa manera, els estudiants Suzuki primer desenvolupen una destresa bàsica tocant el violí abans d’aprendre a llegir música.

APRENDRE AMB ALTRES NENS

A més de les classes particulars individuals, els nens participen regularment en les classes de grup. Així aprenen i es motiven conjuntament. La música promou interaccions socials molt saludables. I a més, tocar jugant amb els altres nens és molt divertit!

Phone: 630 62 96 13
Barri Quarter Migdia, 5, 08150 Parets del Vallès, Barcelona